Op zaterdag 22 juli traden alle vrijwilligers die deelnamen aan het oogstgebeuren al om 10.00 uur aan. De Piepermolen stond toen al op de wind en in de zeilen. Hoewel het er ’s-morgens vroeg omstreeks 06.00 uur nog op leek dat het een verregende dag zou gaan worden was de zon gedurende het hele oogstdaggebeuren volop van de partij. En zelfs de wind was, zij het naar de zin van de molenaar vrij matig, aanwezig. De molen kon de hele dag volop ronddraaien met vier opgezeilde wieken.

De aanblik van het zonovergoten roggeveld, de actieve boeren en boerinnen in historisch kostuum, het fraaie trekpaard en de historische wagens en tractoren leverden een prachtig schouwspel op dat naar schatting door zo’n 350 personen werd gadegeslagen. De in de buitenoven door bakker Jan Veldhof gebakken broden vielen zodanig in de smaak dat ze aan het einde van de middag schoon op waren.

Wat ook in de smaak viel was de nieuwe berging die door een groep vrijwilligers is opgericht ter vervanging van de oude en vergane bergschuur. Een degelijk resultaat waarvan bakker Veldhof met genoegen gebruik maakte om daarin zijn broden te bereiden.

Al met al kijken de vrijwilligers en het bestuur van de Stichting Vrienden van de Piepermolen tevreden terug op deze geslaagde dag.

Oogstdag 2017 bij Rekkense Piepermolen verliep succesvol